Ruhi Çenet'ten Gazze çağrısı: "Bu enerjiyi doğru kullanın"
69 milyon izlenmeye ulaşan videosuyla gündeme gelen Ruhi Çenet, sosyal medyada oluşan ilginin Gazze’deki insani krize yönlendirilmesi çağrısında bulundu.

YouTube içerik üreticisi Ruhi Çenet’in, Hasidik Yahudiler ve Chabad hareketi üzerine hazırladığı video kısa sürede büyük ilgi gördü. Yaklaşık iki haftada 69 milyon izlenmeye ulaşan video sonrası Çenet, sosyal medyada kendisi üzerinden oluşan gündeme ilişkin açıklama yaptı.
Çenet, geçmiş yıllara ait bazı görüntülerin belgesele ait yeni görüntülermiş gibi paylaşılmasından rahatsız olduğunu belirterek, sosyal medyada kendisinin “kahramanlaştırıldığını” ifade etti.
Çenet, açıklamasında bu ilginin daha önemli bir konunun üzerini örtmesini istemediğini vurguladı.
“Popülerliğimi önemli bir gerçeğe dikkat çekmek için kullanmak istiyorum”
Gündemde oluşan ilgiyi Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek için değerlendirmek istediğini belirten Çenet, “Dünyanın en büyük hapishanesine dönüşen Gazze’ye” dikkat çekti.
Gazze’de 2 milyondan fazla insanın çok küçük bir alanda yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Çenet, sosyal medyada ortaya çıkan mizah akımlarının ve çeşitli görüntülerin bölgedeki insanlara doğrudan bir fayda sağlamadığını ifade etti.
“Bu enerjiyi çocukların sesi olmaya dönüştürün”
Çenet, sosyal medyada oluşan yüksek etkileşimin Filistin’de yardıma muhtaç insanlara destek olmak için kullanılmasını istedi.
Bağış linki paylaşmadığını belirten Çenet, takipçilerine güvendikleri yardım kuruluşları aracılığıyla bölgedeki insanlara destek olmaları çağrısında bulundu.
Özellikle çocuklara dikkat çeken Çenet, bazı çocukların evlerini, ailelerini ve geleceklerini kaybettiğini belirterek, bu çocukların seslerinin yeterince duyulmadığını söyledi.
Çenet açıklamasının sonunda takipçilerine, sosyal medyada oluşan gündemin enerjisinin doğru paylaşımlarla Filistin’deki çocukların sesi olmaya dönüştürülmesi çağrısında bulundu ve “Türk aklını kullanın” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Şahin Sucukları soruşturmasında 1 tutuklama
Kayseri’de Şahin Sucukları hakkında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheliden 1’i tutuklandı, 4 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yahyalı’da kazanlar kaynadı, imece geleneği yaşatıldı
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde kadınlar, kış hazırlıkları için imece usulüyle bir araya geldi. Domatesler kazanlarda kaynatılarak geleneksel yöntemlerle salçaya dönüştürüldü.

Yeniden Refah'tan 12 Eylül mesajı: "Her türlü darbenin karşısındayız"
Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, her türlü darbe ve vesayet anlayışına karşı olduklarını söyledi.

Bayar Özsoy’dan Gürün’de saha mesajı
AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Sivas’ın Gürün ilçesinde vatandaş ve esnafla bir araya gelecek.
