Kayseri Şehir Hastanesi’nde kalite seferberliği
Kayseri Şehir Hastanesi’nde TÜSKA akreditasyon süreci kapsamında kalite standartları, hasta ve çalışan güvenliği için yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve hasta ile çalışan güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla yürütülen TÜSKA akreditasyon çalışmaları devam ediyor.
Hastane yönetiminin aylık toplantısında, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından belirlenen Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı.
Toplantıda, SAS kriterlerinin hastane genelindeki işleyişe yansımaları, mevcut durum analizleri ve önümüzdeki dönemde uygulanması planlanan yeni versiyona geçiş süreci değerlendirildi. Sağlık hizmetlerinde uluslararası standartlara uyum, sürdürülebilir kalite yönetimi ve akreditasyon hedefleri doğrultusunda atılacak adımlar da görüşüldü.
Tüm birimlerin katılımı vurgulandı
Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Özcan, kalite standartlarının yalnızca kalite biriminin sorumluluğunda olmadığını belirterek, hastane yönetimi ve tüm departmanların sürece aktif şekilde katılması gerektiğini ifade etti.
Özcan, klinik hizmetlerden acil durum yönetimine, enfeksiyon kontrolünden hasta haklarına kadar geniş bir alanı kapsayan SAS kriterlerinin günlük işleyişe eksiksiz şekilde uyarlanmasının önemine dikkat çekti.
Öz denetim mekanizmaları güçlendirilecek
TÜSKA akreditasyon belgesinin hastane açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Özcan, önümüzdeki dönemde yürürlüğe girecek güncel SAS setleri ve versiyon değişiklikleri doğrultusunda iç değerlendirme ve öz denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Toplantıda ayrıca hastanenin kalite altyapısının daha da geliştirilmesi, personelin düzenli eğitimlerle desteklenmesi, çalışan ve hasta memnuniyetinin artırılması ve sürdürülebilir kalite yönetim modelinin uygulanması yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi kararlaştırıldı.
İlgili Haberler

Kış Aylarında Ruh Sağlığına Dikkat!
Gün ışığının azalmasıyla kış aylarında ortaya çıkabilen mevsimsel depresyon; yorgunluk, isteksizlik ve keyifsizlik gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Saadet Partisi’nden Beyaz Baston Günü’nde Sert Mesaj
Saadet Partisi, görme engellilerin sorunlarının bir yılda çözülmediğini belirterek sarı çizgi ihlalleri ve çalışmayan sinyalizasyonlara dikkat çekti.

Bakan Işıkhan: 119’u yerli 131 İlaç Geri Ödeme Listesinde
Bakan Işıkhan, 119’u yerli üretim olmak üzere 131 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını, toplam sayının 380’e ulaştığını açıkladı.

Raporlu İlaçta Reçete Zorunluluğu Değişiyor
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kronik hastaların raporlu ilaçlarını yeniden doktora gitmeden eczaneden alabilmesini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı. Tedavide değişiklik olmadığı sürece rapor süresince ilaçların doğrudan temin edilmesi hedefleniyor.
